Dezvoltarea tehnologiilor mobile la nivel de intreprindere implica crearea si implementarea de aplicatii mobile care sunt capabile sa asigure portabilitatea, scalabilitatea si fiabilitatea. Aspecte care ajuta colectiv organizatiile mari sa imbunatateasca interactiunea cu clientii, partenerii si angajatii lor.
Ce se intelege prin dezvoltarea de aplicatii mobile pentru intreprinderi?
In lumea actuala din ce in ce mai conectata, lucratorii de teren cu smartphone-uri se asteapta sa se bucure de aceleasi caracteristici disponibile colegilor lor conectati la birou. Dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru intreprinderi este conceputa pentru a oferi acest tip de conectivitate, respectand in acelasi timp cerintele de securitate si fiabilitate adoptate de organizatiile mari.
Companiile doresc sa isi puna la dispozitie aplicatiile si pe dispozitive mobile, fara a afecta in mod semnificativ timpul lor de dezvoltare. O aplicatie mobila poate fi creata adoptand diferite strategii: de la solutii mobile prestabilite si fara coada, pana la aplicatii complet personalizate, pana la platforme de dezvoltare integrate in dispozitive mobile.
Multe companii au acum o strategie de dezvoltare bazata pe servicii, cu capacitati mobile integrate. Integrarea dezvoltarii aplicatiilor mobile intr-o strategie mai larga de microservicii native pentru cloud poate aduce numeroase beneficii, precum productivitate crescuta, costuri mai mici si securitate, vizibilitate si control mai mari.
Abordari in dezvoltarea aplicatiilor mobile
- Pachete de aplicatii mobile
Ca solutie pe termen scurt, un pachet de aplicatii ar putea facilita lansarea unui proiect de aplicatie mobila. Dar domeniul de aplicare al aplicatiei ar fi limitat si ar putea sa nu fie suficient pentru a va conecta la sisteme comerciale complexe proprietare.
Companiile ar trebui sa dezvolte coduri personalizate pentru a adauga si a integra functionalitatea mobila in functie de nevoile lor.
- Servicii pentru dezvoltatorii de solutii mobile integrate
Aceasta abordare considera dispozitivul mobil ca o parte integranta a unei infrastructuri de dezvoltare de aplicatii native in cloud. In acest fel, dezvoltatorii pot utiliza un set reutilizabil de servicii mobile pe mai multe aplicatii si platforme, care le permite companiilor sa extinda cele pe care le au deja pentru cazurile de utilizare a dispozitivelor mobile, fara a adauga o noua platforma de dezvoltare.
- Dezvolta solutii mobile cu servicii integrate
Aplicatiile mobile livrate sunt cele mai potrivite pentru clientii care au nevoie doar de functionalitati de baza sau pentru acele utilizari in care securitatea si scalabilitatea datelor nu sunt o prioritate. Cu toate acestea, pentru a furniza solutii mobile de nivel enterprise, organizatiile au nevoie de o platforma de dezvoltare care sa ofere flexibilitate, consistenta si securitate.
Dezvoltatorii moderni folosesc adesea microservicii pentru a imparti aplicatiile in componente mai mici, deoarece va permit sa extindeti functionalitatea la aplicatii mobile, evitand sa repetati aceiasi pasi.
Combinarea microserviciilor cu containerele va oferi baza pentru dezvoltarea nativa in cloud, capabila sa indeplineasca cerintele digitale de fiabilitate, securitate, agilitate si receptivitate ale aplicatiilor moderne.
O platforma de dezvoltare nativa in cloud cu servicii mobile integrate este capabila sa:
- Propune o abordare unificata a dezvoltarii unei aplicatii native pentru mobil, web si cloud
- Sprijina cadrele de aplicatii moderne, partea client si partea server
- Asigura utilizarea eficienta a resurselor
Informatii mai putin cunoscute despre aplicatii
- iOS este platforma pe care majoritatea dezvoltatorilor o folosesc mai intai. 42% dintre dezvoltatori aleg iOS ca platforma de dezvoltare a aplicatiilor mobile, in timp ce 31% aleg Android. Aceste aplicatii se vad perfect pe un display iPhone 11.
- iOS este un concurent superior pentru Android. In toate punctele competitive, cu exceptia costurilor si cat de usor este de invatat ca platforma de dezvoltare, iOS are mai multe avantaje fata de Android.
- Android este cel mai cumparat sistem de operare mobil din lume. In 2012, 70% din vanzarile de smartphone-uri aveau sisteme de operare Android.
- Publicitatea este cea mai populara sursa de venit pentru aplicatii. In publicitatea in aplicatii, se asteapta ca veniturile sa ajunga la 16,9 miliarde de dolari pana in 2018. 38% dintre dezvoltatorii de telefonie mobila utilizeaza venituri din publicitate, in timp ce achizitiile in aplicatii sunt utilizate de 37% din dezvoltatori ca venituri.
- 63% dintre mileniali au preferat sa faca achizitii pe aplicatii mobile. Cu toate acestea, 21% dintre mileniali ar fi opriti dintr-o afacere cu care au avut o experienta slaba in aplicatie si 31% nu ar recomanda afacerea altora. Designul bun al aplicatiilor mobile este important in stabilirea unui brand bun.
- Exista 5 milioane de aplicatii disponibile pentru descarcare. Exista o gama larga de aplicatii mobile disponibile, cu 2,2 milioane pe Google Play, 2 milioane pe Apple App Store si 0,7 milioane in Windows. Proiectarea buna a aplicatiilor in NZ este esentiala pentru a face aplicatia sa se evidentieze. De fapt,
- In fiecare zi, in medie, 4’375 de aplicatii sunt lansate pe Google Play Store, in timp ce in Apple App Store, o medie de 1’082 de aplicatii sunt lansate zilnic.
- Numarul estimat de descarcari de aplicatii in 2017 este de 269 miliarde. Aceasta ar fi 33 de aplicatii pentru fiecare persoana de pe planeta. Intre timp, in 2016, au existat 493 de milioane de descarcari de aplicatii pe zi. Cu toate acestea, in dezvoltarea aplicatiilor mobile, trebuie sa va asigurati ca aplicatia ofera o experienta excelenta pentru utilizator si nu va fi stearsa imediat.