Cum alegi un motocultor?

Cum alegi un motocultor?
In cazul in care intentionezi sa te apuci de agricultura si detii deja o gradina destul de spatioasa care sa iti permita sa cultivi diferite legume sau leguminoase, cu siguranta ai nevoie de un ajutor de nadejde.

Ajutorul de nadejde in aceste conditii este motocultorul, un utilaj pe care il poti folosi pentru prelucrarea si pregatirea solului. De exemplu, poti sa folosesti motocultorul pentru a ara. Poti de-asemenea sa folosesti motocultorul pentru diferite alte sarcini, in cazul in care ii atasezi accesoriile potrivite.

In comparatie cu o motosapa care este potrivita pentru a lucra suprafete de teren de maxim 1500 de metri patrati, incepand de la 1000 de metri patrati poti utiliza motocultorul. In functie de puterea si de performantele acestuia, ai posibilitatea de a-l utiliza chiar si pe suprafete de 10.000 – 15.000 de metri patrati.

Deci, este evident faptul ca pentru suprafetele mari de teren, motocultorul este ajutorul tau de nadejde. Atunci cand vrei sa alegi un astfel de utilaj, exista cateva lucruri carora trebuie sa le acorzi atentie, pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere.

Tine cont de combustibil

Exista atat motocultoare pe benzina cat si motocultoare pe motorina. Cei mai multi agricultori aleg sa foloseasca motocultoarele pe benzina din diferite motive.

In primul rand, motocultorul pe benzina are pretul mult mai atractiv in comparatie cu motocultorul pe motorina. In plus, benzina este mai ieftina decat motorina, asa ca si in ceea ce priveste acest aspect, alegerea unui motocultor cu motor pe benzina se va dovedi a fi alegerea cea mai potrivita.

Tine cont de puterea motocultorului

Exista pe piata motocultoare care au putere mica si care sunt ideale pentru suprafete mici de teren. Exista de-asemenea motocultoare care au putere medie (cel putin 5 CP), si care au performante medii, si care dau randament bun pe suprafete medii de teren.

Poti opta si pentru un motocultor Rabota k7 75q, care are motorul euro 5 pe benzina, si care are 7 CP. Deja, discutam despre un utilaj care poate fi folosit cu succes pe suprafete mai mari de teren.

Acest motocultor Rabota k7 75q de exemplu, poate face fata sarcinilor tale fara probleme in cazul in care ai nevoie sa il folosesti intr-o gradina care are cel putin 8.000 de metri patrati. Acesta insa, poate fi utilizat fara probleme si pe suprafete care depasesc 8.000 de metri patrati.

Tine cont de accesorii

Atunci cand trebuie sa faci cea mai buna alegere, asigura-te ca tii cont de accesoriile utilajului. Exista o multime de accesorii care pot fi atasate motocultoarelor. Asigura-te ca iti alegi un utilaj de la Rabota, pentru ca ai posibilitatea de a descoperi o gama variata de accesorii pentru utilaje Rabota, la cele mai bune preturi.

Incepand de la plug de arat, plug de bilonat si presa pentru balotat, si pana la tocator pentru crengi, semanatoare, remorca agricola, grebla pentru fan si multe altele, lista de accesorii pe care le poti alege este foarte cuprinzatoare.

Este foarte important sa iti cunosti inca de la inceput nevoile, sa stii ce urmeaza sa cultivi, si astfel vei reusi sa alegi cele mai potrivite accesorii pentru motocultorul tau Rabota k7 75q.

Tine cont de intretinere

Nu in ultimul rand, atunci cand iti cumperi un utilaj, trebuie sa te asiguri ca tii cont de intretinerea acestuia. In ceea ce priveste acest motocultor Rabota k7 75q, trebuie sa te asiguri ca ii verifici si ii reglezi periodic ambreiajul, astfel incat utilajul sa ofere randamentul maxim.

Apoi, este important sa te asiguri ca nu folosesti alt tip de ulei in afara celui recomandat de producatorul acestui utilaj. Astfel, vei prelungi durata de viata a motocultorului.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *