Ce este o asigurare pentru soferii tineri?

Ce este o asigurare pentru soferii tineriIndiferent ca suntem soferi profesionisti cu zeci de ani de experienta in spate sau ca am reusit sa luam carnetul in urma cu cateva zile, cu totii ne dorim sa achizitionam cel mai ieftin rca. O modalitate simpla de a obtine cel mai ieftin rca este vizitarea site-ului www.rcaautoieftin.ro.

In cele ce urmeaza vom vorbi cateva lucruri despre asigurarea auto pentru tineri.

Asigurarea auto pentru tineri, uneori numita si asigurare auto pentru adolescenti, ofera protectie pentru toti soferii tineri. Foarte multe companii de asigurari considera tinerii conducatori auto ca avand un grad ridicat de risc si astfel ridica preturile asigurarilor in consecinta.

Companiile de asigurari auto pot reduce, de asemenea, preturile politelor de asigurare pentru soferii tineri daca acestia indeplinesc anumite conditii. Costurile suplimentare implicate in asigurarea unui conducator auto adolescent se reflecta atat in polita de asigurare individuala a acestuia, cat si in politele colective pentru mai multi membri tineri ai familiei. Primele de asigurare si de acoperire sunt determinate, in parte, de nivelul de risc atasat asiguratului.

Din nefericire, soferii tineri si neexperimentati pot fi implicati foarte usor in accidente ca urmare a neatentiei, imaturitatii sau uneori chiar din cauza influentei alcoolului sau al drogurilor. Parintii care doresc sa-si asigure copii-soferi ar putea sa intampine preturi astronomice la astfel de polite de asigurare. In unele cazuri, parintii pot reduce aceste prime de asigurare prin asigurarea adolescentilor doar pentru masini mai putin costisitoare sau prin cresterea costurilor care pot fi platite inainte de scaderea impozitului pe venit. O alta alternativa ar fi ca parintii sa se documenteze foarte bine si sa vada daca nu cumva gasesc o oferta mai buna decat cea din prezent.

Unele companii de asigurari ofera stimulente speciale pentru clientii tineri, stimulente care incurajeaza diferite tipuri de comportament responsabil prin oferirea reducerilor de prime de asigurare. De exemplu, conducatorii auto tineri care au note mari la scoala pot avea dreptul la un discount semnificativ in ceea ce priveste primele de asigurare.

Acest program presupune, de obicei, ca tanarul sofer sa prezinte periodic carnetul de note sau o foaie matricola companiei de asigurari pentru ca aceasta sa faca verificarile necesare. Justificarea unui astfel de discount implica faptul ca elevii cu note mai bune sunt mai responsabili si, totodata, mai putin inclinati sa se angajeze in comportamente de conducere riscante in prezent sau viitor.

O alta modalitate prin care soferii tineri pot reduce primele pentru asigurare este sa finalizeze un curs de educatie de conducere. In unele tari, educatia de conducere nu reprezinta un curs obligatoriu in scoli, insa poate fi oferit celor care doresc sa-l sustina. Unele companii de asigurari pot reduce primele de asigurare din primul moment daca elevul poate dovedi ca a absolvit un curs complet de conducere si cunoaste foarte bine regulile de circulatie.

In timp ce unii experti considera ca experienta vasta din spatele volanului este cea mai eficienta in prevenirea accidentelor si nu cursurile de educatie de conducere, companiile de asigurari continua sa-i recompenseze pe cei care au absolvit un astfel de curs.

Pentru mai multe detalii legate de cel mai ieftin rca accesati Rcaautoieftin.ro.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *