Saltelele care aduc beneficii impotriva alergiilor sunt adesea denumite saltele hipoalergenice. Dar care sunt cele mai potrivite si exista saltele speciale pentru persoanele care sufera de alergii la acarieni sau alergii la latex.
In dormitor, majoritatea persoanelor alergice sunt tulburate de incidenta crescuta a acarienilor in pat, asa ca ar trebui sa cumpere o saltea speciala pentru alergii. Cu alegerea potrivita, poti preveni simptomele alergiilor la acarieni. Acarienii prefera sa manance resturi de piele umana care se gasesc in pat si saltele. Prin urmare, multi oameni prezinta reactii alergice la excretiile acarienilor de praf.
Alergia la praf de casa, care este asociata cu inflamatia ochilor, eruptii cutanate mancarime pe piele si curgerea nasului, este declansata de acarieni si de excrementele lor. In cazuri extreme, o alergie la praful de casa poate duce, de asemenea, la un soc alergic cu consecinte care pun viata in pericol.
Prin urmare, este important ca o saltea antialergica, asa cum este acea saltea medicinala Hypoallergenicmed Ultrasleep, sa fie folosita in pat si ca plapuma si perna sa fie prevazute cu lenjerie de pat antialergica.
Persoanele alergice care sufera de alergie la latex ar trebui sa acorde atentie si materialelor pe care le contin atunci cand cumpara saltele. Chiar daca nu cumperi o saltea speciala din latex, aceasta poate contine latex. Saltelele sunt fabricate din multe materiale diferite, care pot contine alergeni.
Cauzele alergiei provocate de saltea
Alergiile pot fi declansate si de saltele, una dintre principalele cauze ale unei alergii a saltelei este latexul sau cauciucul natural din saltele. Daca esti alergic la latex, ar trebui sa alegi cu siguranta o saltea care nu le contine.
In cazul unei alergii la saltea de latex, contactul cu salteaua este suficient pentru a declansa reactii alergice. In cazul acestei alergii, sistemul imunitar reactioneaza la latex si il recunoaste ca un atacator. In aparare, sistemul imunitar formeaza anticorpi care declanseaza producerea si eliberarea histaminei. Histamina este apoi responsabila pentru simptomele alergice.
Principalul motiv pentru cumpararea unei saltele pentru persoanele care sufera de alergii este alergia la acarieni. Similar unei alergii la latex, sistemul imunitar reactioneaza la acarienii prafului si apare o alergie la acestia.
Cu toate acestea, acarienii se gasesc in toate saltelele, indiferent de materialul folosit. Cu toate acestea, cu aceste alergii, substante precum latexul sau spuma sunt avantajoase. Cu aceste materiale, acarienii insisi si excrementele lor nu pot patrunde cu usurinta in saltea.
Cu alte materiale, invelisul este adesea suficient pentru a proteja salteaua de infestarea cu acarieni si astfel sa se protejeze de acarienii prafului casei.
Dupa cum s-a explicat mai sus, o alergie la saltea poate avea simptome diferite, dar acestea corespund aproape intotdeauna unei alergii de contact:
- Inflamatia sau mancarime a pielii
- Eczeme, eruptii cutanate, iritatii sau roseata a pielii
- Urticaria, edemul lui Quincke
- Iritarea sau senzatia de mancarime a ochilor,
- Umflarea ochilor sau a pleoapelor
- Curgerea nasului, mancarimea nasului,
- In cazurile severe, astm alergic, insuficienta circulatorie si socuri alergice care pot duce la deces.
Oricine observa astfel de simptome dimineata dupa trezire ar trebui sa consulte un medic. Medicul poate folosi un test de alergie pentru a determina la ce ai reactionat de fapt. La administrarea anamnezei, se determina exact momentul in care au aparut simptomele.
Testul de alergie testeaza, de obicei, pentru latex sau praf de casa. De regula, se efectueaza un test de anticorpi IgE in care sangele este examinat pentru diferiti anticorpi.
Cu toate acestea, este posibil sa se efectueze si un test in care pielea este usor zgariata si se aplica alergenul. Daca exista o alergie existenta, primele reactii pe piele vor aparea dupa scurt timp.