Inca o solutie – incarcatorul solar pentru acumulatori

Inca o solutie – incarcatorul solar pentru acumulatori
Incarcarea acumulatorilor de telefoane depinde in mare parte de o priza. Dar de nenumarate ori, descarcarea are loc in timpul deplasarilor, si atunci ce putem face. Solutii exista, de exemplu bateriile externe, dar daca se intampla ca si acestea sa aiba nevoie de o priza. Mai exista o solutie – incarcatorul solar.

Acumulatorii Allview se pot incarca cu incarcatoarele solare. Acestea sunt necesare cand utilizatorul este pe drum, la activitati in aer liber, in calatorii. Sunt incarcatoare mici, subtiri, usoare, au panouri care puse la soare sau in fata unui geam curat, prin care trece lumina soarelui, incep sa functioneze si sa incarce telefonul destul de rapid.

Panourile au magneti incorporati si genereaza putere. Au doua panouri incluse, care fiecare genereaza 2,5W. In diferite conditii meteorologice, ecranul acestor incarcatoare solare arata viteza curentului de la incarcator la gadget. Au doua porturi USB. Perioada de incarcare este de aproximativ 2 ore.

Celule sunt fotovoltaice si sunt de doua feluri policristaline si monocristaline, ambele depind de calitatea soarelui, de nori, de anotimp, si este indicat ca razele soarelui sa cada la un unchi de 90 de grade pe ecran.

Celulele policristaline sunt mai ieftine, dar au portabilitate mai mare, sunt mai flexibile, performanta mai mare la lumina scazuta, dar razele trebuie sa bata uniform. Celulele monocristaline au durabilitate si durata de viata mai mare decat cele policristaline.

Incarcatoarele solare au portabilitate crescuta, pentru ca sunt fabricate toc mai in scopul transportarii, sunt mici, sau daca sunt mai mari pentru anumite gadgeturi se pot plia sau rula.

Si aceste incarcatoare au accesorii – porturi USB, cabluri de extensie, cleme, prelungitoare, carcase de protectie, etc. Iar pentru zilele cu soare prea puternic, exista si o carcasa care protejeaza din materiale impermeabile la razele UV. Clemele ajuta la agatarea in pozitia potrivita, sau de coarnele de la bicicleta. Sunt incarcatoare care sunt rezistente la apa, praf, iar unele au chiar o functie de flux invers, adica bateria interna nu se mai goleste.

Desigur, daca utilizatorul stie ca are nevoie de un incarcator extern pentru ca foloseste foarte mult telefonul in deplasari sau in aer liber, va apela cu incredere la astfel de incarcatoare solare, cunoscand foarte bine modul de functionare, dar asigurandu-se ca in orice conditii meteorologice, va putea sa isi incarce gadgetul.

Este o investitie extraordinara, pentru ca practic implica doar costul achizitionarii unui astfel de incarcator, nu este un cost prea mare, apoi incarcarea este asigurata de razele UV, deci este gratuita. Bineinteles ca si aceste incarcatoare se pot deteriora, dar se asigura garantia si reparatiile conform acestei garantii.

Solutia aceasta este foarte avantajoasa, pentru ca ofera confortul maxim, atat ca pret, cat si ca performante, mai ales cand cand ne aflam in aer liber, dar de ce sa nu fie chiar in spatii inchise, in care astfel se poate folosi lumina solara care trece prin geamuri, si apoi se va evita folosirea excesiva a curentului electric, pentru ca acest consum este extrem de ridicat in prezent in lume.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *