Cum construim case structura metalica?

Cum construim case structura metalicaDe multe ori se poate intampla ca din intelegerea eronata a unor informatii sa ne trezim ca suntem gresit informati, si ca ratam anumite lucruri care ne-ar putea aduce adevarate beneficii.

Acesta este si cazul constructiei de case, si in mod particular facem referire la construirea de case structura metalica, despre care inca se pare ca se stiu destul de putine lucruri.

Daca ar fi pusi sa aleaga intre o casa obisnuita din beton si case structura metalica, majoritatea utilizatorilor ar alege materialul pe care il cunosc cel mai bine, in speta betonul, uitand de fapt ca metalul poate suplini cu succes multe dintre carentele mult folositului beton.

Din punct de vedere al construirii unei case etapele sunt similare, insa diferentele vizibile sunt in costuri si durata de executie, lucruri care ne pot avantaja fara doar si poate.

Construirea unei case structura metalica incepe ca si in cazul celorlalte tipuri de constructii cu un proiect. Proiectarea este realizata de catre o firma specializata, care sa cunoasca foarte bine modul de calcul dar si punerea in opera a materialelor utilizate.

Calculul pe metal este diferit de cel pentru beton, deoarece vorbim despre suduri, nituri si puncte de prindere care trebuie evidentiate foarte bine, astfel incat structura ca ansamblu sa poata rezista de-a lungul timpului.

Ca si in cazul structurilor din beton, si casele pe structura metalica beneficiaza de o fundatie. Aceasta este rezultata din calculele din proiect, tipul acesteia fiind ales in functie de valorile ce reies in urma acestei analize.

Se poate sa fie nevoie de o fundatie continua, lucru care va solicita de asemenea si calcularea necesarului de beton si de otel pentru armare. Pentru aceasta se va face sapatura aferenta fundatiei, fie manual, fie mecanizat, si apoi se va turna betonul, asteptandu-se timpul necesar pentru uscarea acestuia.

Urmatoarea etapa dupa uscarea betonului consta in montarea structurii metalice, a profilelor, avand in acelasi timp grija la identificarea elementelor in mod corect, dupa marcajul pe care acestea il au, in functie de fiecare element de constructie in parte.

Este foarte importanta grija fata de prinderea efectiva a structurii de fundatia efectiva, deoarece aceste legaturi vor asigura atat continuitate structurii cat si rezistenta in timp.

Aici intervin cunostintele in domeniu ale unor firme serioase de constructii precum www.avangart.org, deoarece aceste tipuri de legaturi sunt cu adevarat importante si uneori chiar vitale.

O data constientizata importanta lor, veti constata ca nu are rost sa faceti econimii in ceea ce priveste firma de constructii aleasa deoarece aceasta poate face diferenta dintre o structura cu probleme si una care sa dainuie in timp.

Dupa montarea scheletului metalic se poate trece la acoperirea efectiva a casei, folosind materialele necesare, urmand sa fie marcate golurile pentru usi si ferestre conform proiectului tehnic.

Ca ultima etapa de construire se va face montajul acoperisului, dupa care se poate merge mai departe la amenajarea efectiva a constructiei, incluzand in aceasta tipurile de protectii obisnuite: hidroizolatii, izolatii termice sau fonice. Casele pe structura metalica pot fi la fel de bune ca si cele din beton, si tocmai de aceea marii constructori chiar recomanda trecerea la aceste tipuri de locuinte.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *